Zuid wordt mooier, kouder en blijft super gaaf!! - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Jeanine Driesen - WaarBenJij.nu Zuid wordt mooier, kouder en blijft super gaaf!! - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Jeanine Driesen - WaarBenJij.nu

Zuid wordt mooier, kouder en blijft super gaaf!!

Door: Jeanine

Blijf op de hoogte en volg Jeanine

25 Maart 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington

Na een paar super dagen in Franz Josef (waar we bijna een echt wintersport gevoel kregen dankzij het mooie weer, het geweldige hostel en de bergen met witte toppen als uitzicht:)) was het weer tijd voor het volgende plekje, Fox Glacier. Een nog kleiner dorpje dan Franz Josef, dat ook iets minder toeristisch was. ’s Ochtends een heerlijke wandeling gemaakt om vervolgens ’s middags even lekker niets te doen en een paar films te kijken. De volgende ochtend naar Lake Matheson geweest maar helaas was het water niet heel strak en Mt Cook lag in de wolken, de rest van de bus trip was wel weer helemaal de moeite waard. Wat een geweldige uitzichten! Dwars door de bergen heen en langs een aantal verschrikkelijk mooie uitzichten en meren. Na twee daagjes zaten we alweer in Wanaka, een klein, mooi dorpje waar we wederom werden getrakteerd op een super uitzicht over het meer:). De volgende ochtend was het tijd voor een serieuze uitdaging; Puzzling world! Een klein soort pretpark waar alles in het teken staat van puzzels, imagineering en illusies:D Eerst heerlijk door de verschillende illusion chambers gelopen en onze ogen uitgekeken, super!! Daarna was het tijd voor het labyrint:D:D een doolhof van paden waarbij je 4 verschillende hoeken op volgorde moest vinden voordat je opzoek mocht naar de uitgang. Best lekker om me weer als een klein kind te mogen gedragen:D een klein uurtje later hadden we de uitgang gevonden:D toch jammer dat we geen Puzzling world in Nederland hebben anders hadden ze er vanaf nu een fan bij:D Vanaf Wanaka weer gezellig in het busje gestapt op weg naar Queenstown, waar ik nog even heb getwijfeld over bungy jumpen maar dat schijnt niet zo goed voor de knietjes te zijn en bovendien zag het er wel erg hoog uit om vanaf te springen dus maar niet gedaan:). In Queenstown lekker door de stad gewandeld, een gezellig avondje in de kroeg doorgebracht, met de gondola omhoog geweest om vervolgens met de Luge (lees; klein race autootje dat waarschijnlijk is ontworpen voor kids) naar beneden te scheuren:D en de laatste dag wezen canyoningen:D:D. Echt 3 heerlijke dagen, de Luge was briljant en het canyoningen super mooi en stiekem wel beetje grensverleggend. Je moest namelijk niet alleen van watervalletjes naar beneden glijden maar ook abseilen, flying fox en springen, ik kan vertellen dat mn eerste jump best eng was (3 meter van een rots af waarbij ons al even was voorgedaan wat er mis kon gaan.... oeps). Maar na de eerste jump gingen de andere een stuk makkelijker en sprong ik met plezier (en een lading zweet/angstdruppeltjes op mn voorhoofd) van de 8 meter rotsen naar beneden de waterval in:D. ’s Avonds totaal uitgeblust onszelf getrakteerd op de wereldberoemde Fergburger:D hmmm!!:)
Na 3 daagjes Queenstown weer op naar de onbewoonde wereld, een stukje zuidelijker en kouder, Te Anau waar we even heerlijk hebben gerelaxed en op een quadbike het Fjordenlandschap hebben bewonderd:D daarna alweer door naar het o zo mooie Milford Sound. Waar we ook weer konden genieten van het mooie weer en super mooie uitzichten! Na een koud nachtje ergens in de onbewoonde wereld moesten we super vroeg (6.00 uur in de bus!) klaar staan om te vertrekken richting het meest zuidelijkste puntje van New Zealand, Steward Island. Een klein eilandje net iets uit de kust waar we waarschijnlijk nog wel een echte Kiwi vogel konden spotten samen met nog veel meer vogels en mooie strandjes... nou ja niet echt dus, de boot tocht ernaartoe was al behoorlijk golverig (heel wat magen waren daar niet tegen bestand) en eenmaal aangekomen op het eilandje zelf regende het natuurlijk, het kwam met bakken uit de hemel!! Om ook gewoon niet meer op te houden. Sacha en ik hebben dan ook vooral geslapen, gegeten, filmpjes gekeken en spelletjes gedaan en uiteindelijk besloten onze terug reis naar het hoofdeiland iets te vervroegen:). Moet toegeven dat 3 daagies niets doen ook best wel eens lekker is:) Bovendien waren we nu goed uitgerust voor onze laatste daagies!
Dunedin stond als eerste op de planning. De eerste dag (na een enorme wandeling berg op, met backpack, richting ons hostel) een beetje de stad verkend en op weg gegaan naar de steilste weg ter wereld. Ik moet toegeven, die was behoorlijk steil!! De volgende dag eerst een treinritje gemaakt het berglandschap in, best cool om tussen de kloven door te tuffen in een oud geel treintje:). Na het treintje even snel gelunched en net op tijd weer klaar voor onze laatste activiteit van Dunedin, Pinguintour!! Met busje gingen we op weg richting het albatros centre, om even de grootste zeevogel ter wereld te spotten, vanuit de lucht lijken ze helemaal niet zo groot eigelijk (terwijl ze toch een spanwijdte van ruim 3 meter hebben!). Daarna door naar de Pinguins! Na een klein stukje lopen vond onze (geweldige) gids al een pinguin net langs het pad, echt super vet om die beessies zo in het wild rond te zien waggelen! Verder nog getuigen mogen zijn van een groep zeeleeuwen die ruzie aan het maken waren op het strand en een hele kolonie zeehondjes (incl. heel veel baby zeehondjes:)) die heerlijk aan het zonnen waren op een grote rots. Echt een top dag!
Na een super drukke en vooral coole 2 dagen Dunedin vertrok de bus alweer richting Mt Cook, de hoogste berg van New Zealand! Een berg top die helaas wel gemiddeld meer dan 240 dagen per jaar in de wolken is verstopt. Maar niet als Sacha en Jeanine er zijn!:D dan is er namelijk gewoon 3 dagen zon en blauwe lucht:D De eerste middag dan ook gewoon lekker van het zonnetje genoten om de volgende dag een mooie wandeling naar een van de glacier meren van Mt Cook. Echt super cool!! De laatste dag stond er paardrijden op ons te wachten (nee niet omdat ik dat zo graag wilde, maar omdat Dan dat met een avondje pokeren voor ons had gewonnen en we dus gratis 2 uurtjes mochten paard rijden). Maar goed, ik na mijn Australie avontuur toch nog een keer op een paard geklommen dus en kan helaas niets anders zeggen dan dat ik het nog steeds saai vind... Paard rijden is gewoon niet voor mij uitgevonden:).
Morgen op Naar Kaikoura, waar ik nog met dolfijnen wil zwemmen en dan zit New Zealand er al weer op, de tijd gaat echt veel te hard! Gelukkig staan er nog heel wat avonturen op me te wachten in Australie:D

foto's: http://www.facebook.com/album.php?aid=27152&id=100001702573132&l=70a518a8c4

• 25 Maart 2011 - 07:27

Arno:

Nog veel avonturen te wachten in Australië...? Dus niet over 3 dgn terug zoals op site ??? Hoop het voor je, veel plezier nog.