het nog mooiere zuider eiland:) - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Jeanine Driesen - WaarBenJij.nu het nog mooiere zuider eiland:) - Reisverslag uit Franz Josef, Nieuw Zeeland van Jeanine Driesen - WaarBenJij.nu

het nog mooiere zuider eiland:)

Door: Jeanine

Blijf op de hoogte en volg Jeanine

07 Maart 2011 | Nieuw Zeeland, Franz Josef

Na een kleine 3 weken Noorder eiland was het tijd om vanuit Wellington op de ferry te stappen richting het (naar zeggen) nog mooiere Zuider eiland. Een boottripje van zo’n 3 uur bracht ons in Picton waar we heerlijk in het zonnetje hebben gewacht tot de wegenwacht de bus had gerepareerd om vervolgens richting het Abel Tasman National Park te rijden (jaja, zelfs zonder eigen auto kan ik gewoon autopech hebben). Onderweg had ik uitzicht op geweldige landschappen met enorme berg toppen!
Het eerste plan was om een 2 daagse hike te gaan maken door het National Park, maar toen we de weersvoorspellingen zagen (best veel regen!) toch maar besloten ipv 2 dagen te gaan lopen met een tentje op ons rug, gewoon te gaan voor een dag wandeling. Samen met Sacha en Tim begon ik de volgende dag aan een wandeling van zo’n 22 km door het regenwoud, over kloven heen via loshangende hangbruggetjes en langs verschrikkelijk mooie strandjes. Halverwege konden we, dankzij laag tij, een short-cut nemen over het strand... alleen moesten we dan wel stukjes door het nog aanwezige water. Waar iedereen gebruik maakte van de handige oplossing: schoenen uit trekken... wilde wij geen natte voeten en besloten we op zoek te gaan naar plekjes waar we met onze hiking boots over het water konden springen. Gelukkig waren mijn schoenen volledig waterdicht en banjerde ik dus ook gewoon door alle stroompjes heen:) Dit gold alleen niet voor Sacha en Tim, die zelfs na verschillende pogingen van mij om een pad voor ze te maken (heel wat boomstammen aan het verslepen geweest!) nog niet altijd even gemakkelijk naar de overkant kwamen. Uiteindelijk wisten ze op hun hakken lopend, met tenen in de lucht stekend, toch de overkant te halen:) De short-cut koste ons uiteindelijk dus heel wat meer tijd dan verwacht maar leverde wel heel wat hilarische momenten op:) Het is de hele dag aardig droog gebleven maar toen we zo goed als op de camping uitkwamen begon het te regenen om de rest van de avond (en nacht, en volgende ochtend) ook niet meer op te houden. Moet toegeven toch wel blij te zijn toen niet ergens halverwege het National Park in een tentje te moeten verkleumen. De volgende ochtend was ik nog vrolijker toen we de jongens die wel voor een meerdaagse hike waren vertrokken, opeens zagen verschijnen... zij waren de dag ervoor nat geregend, hadden in een lekkend tentje geslapen, waren wakker geworden in een doorweekte slaapzak en hadden die ochtend de eerste watertaxi terug genomen:)
De volgende dag lekker een hele dag niets gedaan (je kon ook niet veel anders met die regen) en de dag erna heerlijk in het zonnetje wezen zeilen! Het was wel nog steeds best fris, maar dat gaat het waarschijnlijk nog wel vaker zijn hier:).
Weer wakker wordend met regen konden we snel de bus in stappen op weg naar Berrytown, een klein dorpje aan de westkust (43 inwoners!). Eindloze bergtoppen aan beide kanten maakte de trip super:) De volgende dag moesten we er vroeg uit want we werden al om 07.30 uur opgehaald voor het jade carven! Ja,ja ik heb mn eigen ketting gemaakt:) ’s Middags door gereden naar Franz Josef, een mini dorpje aan de voet van de Franz Josef Glacier. ’s Avonds heerlijk pannenkoeken gemaakt (de echte Nederlandse:)) zodat we een goed bodempje hadden voor de activiteiten van de dag erop, Glacier Hiken!! Die ochtend vroeg vertrokken richting Glacier om daar met spikes aan het ijs op te stappen. Na alle pech die ik in Australie heb gehad qua weer heb ik sinds NZ gelukkig behoorlijk wat mazzel! De zon scheen dan ook heerlijk en de lucht was strak blauw:D (Dit terwijl het hier vaker regent dan droog is en ze de afgelopen week geen droge dag hadden gehad.) Echt een geweldige tocht van vies ijs naar wit ijs om uit te komen bij het blauwer dan blauwe ijs!:D Tussen de enorme spleten van de glacier door, door grotten heen naar de mooiste uitzichten die je maar kunt bedenken:D Echt een top dag!!

voor foto's: http://www.facebook.com/album.php?aid=27152&id=100001702573132&l=70a518a8c4