The Fiji Experience - Reisverslag uit Suva, Fiji van Jeanine Driesen - WaarBenJij.nu The Fiji Experience - Reisverslag uit Suva, Fiji van Jeanine Driesen - WaarBenJij.nu

The Fiji Experience

Door: Jeanine

Blijf op de hoogte en volg Jeanine

13 Januari 2011 | Fiji, Suva

Bula again!

Maandag 3 januari
Aangezien er niet zo veel te doen is op het hoofdeiland, ik behoorlijk moe was van mijn awesome adventure tripje en ik geen schone kleren meer in me tas had zitten, hebben we vandaag gevuld met uitslapen, wassen, alles regelen voor de volgende dagen en een uitgebreide lunch:) Best relax ff een daggie niks:)

Dinsdag 4 & woensdag 5 januari
Terug naar de eilanden! Nog 7 daagies heerlijk van eiland naar eiland voordat ik terug ga naar Australie:) Omdat ik zoveel lol heb gehad op South Sea en graag de Wreck dive daar wilde doen besloot ik mn eerste nachtje daar door te brengen. Helaas was de wreck dive niet helemaal wat ik in mn hoofd had omdat ik mn rechter oor niet kon klaren en dus niet dieper dan 15 meter kwam (terwijl het wreck op 23 meter lag). Wel nog even de mast van het schip kunnen aanraken en een aantal behoorlijk grote vissen gezien!:)
Op aandringen van de staff, omdat ik nog geen Kava had gedronken met ze, besloot ik nog een nachtje te blijven en heb ik heerlijk niks gedaan behalve snorkelen en slapen in de hangmat:D Die avond was er geen ontkomen meer aan en moest ik toch echt kava drinken met de locals... Heel gezellig, alleen kava is zo vies! Een drankje dat eruit ziet als modder water, dat smaakt naar modder en zoethout, je een slaperig gevoel geeft en niet je hersenen aantast maar wel je spierkracht... Aan het eind van de avond was ik dan ook, moe, amper in staat om op mn eigen benen te staan maar nog wel helemaal helder qua geest:) Wel echt tof om een keer mee te maken, de hele avond werd er volop muziek gemaakt, gezongen en verhalen verteld, totdat aan het eind (na een aantal liter kava) iedereen moe werd en er steeds minder geluid geproduceerd werd:) Wel echt heerlijk geslapen die nacht:D

Donderdag 6 januari
Op naar het volgende resort; Oarsmansbay. Een (zo oogt het op de plaatsjes) luxe resort op een van de mooiste stranden van Fiji. Wat fotoshop al niet kan doen met foto’s... Waarschijnlijk het slechtste resort waar ik in Fiji ben geweest, met de hele dag regen, waardoor het strand ook niet echt mooi was.

Vrijdag 7 januari
De volgende ochtend snel me tas gepakt en me klaar gemaakt om zo snel mogelijk van dit eiland af te komen. Tijdens het uit checken werd verteld dat er een Tyfoon voor de kust van Fiji lag en dat dat de reden voor de aanhoudende regen was... De vrouw van de receptie raadde iedereen aan de eerste boot naar het hoofdeiland te nemen omdat de boot morgen waarschijnlijk niet meer zou varen...? Ik besloot terug te gaan naar Manta Ray (een van de eilanden waar ik al een nachtje was geweest). Daar was het weer niet veel beter maar was het in ieder geval af en toe droog en niets gemerkt van de voorspelde Tyfoon:)

Zaterdag 8 januari & zondag 9 januari
De afgelopen twee weken veel verhalen gehoord over Octopus Resort, een resort wat volgens de verhalen echt een paradijsje op aarde was, en mij dus wel een mooie bestemming voor mijn laatste twee dagen op de eilanden leek:)
De verhalen bleken meer dan waar en ondanks de regen echt een top tijd gehad!

Maandag 10 & dinsdag 11 januari
In plaats van terug te gaan naar het hoofdeiland (zoals dat hoorde met mijn Bula pass) besloot ik nog één nachtje terug te gaan naar South Sea Island, waarvoor de staff me had uitgenodigd. Wat bijna voelde als thuis komen nadat ik er al 2 keer 2 dagen was geweest, ik alle staff ondertussen kende en ik het eiland van binnen en buiten kende (niet heel moeilijk voor een eiland waar je in 4 min rond bent). Na een gezellig avondje, een rustig dagje en een persoonlijk afscheidslied van de staff was het dan uiteindelijk toch tijd om terug te gaan naar het hoofdeiland

Woensdag 12 januari
Met nog maar 1 dag te gaan ging mn wekker om 6.00 uur omdat ik om 06.30 opgehaald zou worden voor een Inland Tour. Een 2½ uur durende bus rit bracht me naar de ander kant van het eiland, waar we in een klein bootje een heel eind landinwaarts (stroomopwaarts) werden gebracht. Super mooie om in een klein bootje op de rivier tussen het oerwoud door te varen en alle watervallen te kunnen zien! Een van de watervallen was een kleine stop ingelast zodat we er konden zwemmen voordat we door gingen naar het dorp midden in de bergen. Bizar om te zien dat mensen kunnen leven met zo weinig... Na een heerlijke traditionele maaltijd en verschillende dansacts mochten we op een bamboe vlot klimmen voor de terug reis rivier afwaarts... echt tof!

Donderdag 13 januari
Eindelijk een ochtendje uitslapen en dan richting het vliegveld, althans dat dacht ik, totdat ik wakker werd gebeld door de receptie die me wist te vertellen dat de vlucht was gecancelled vanwege de overstromingen in Brisbane... oeps... Wat research op internet gaf een aardig beeld van de situatie in Brisbane en een aantal mailtjes verder kwamen we er achter dat onze vlucht van donderdag avond 18.00 uur niet de volgende ochtend om 6.00 uur maar pas de volgende middag om 16.00 uur zou vertrekken. Kortom nog een extra dagje wachten in een te kleine hotel kamer terwijl het buiten regent ach, ik ben ondertussen gewend aan Fiji time...

• 13 Januari 2011 - 11:39

Arno:

Wat ontzettend gaaf allemaal! Dit pakken ze je nooit meer af. Herken veel obv eigen ervaring. Je begrijpt inmiddels waarom ik zo vaak mogelijk ver wil reizen. Veel plezier en hoop voor je dat je het nog lang kunt uithouden. X

• 13 Januari 2011 - 21:26

Bart S:

hallo daar,
    goed om te horen dat het zo goed gaat met je! Opzich is dat, aan de foto's te zien, ook niet heel gek (ziet er goed uit)! Jolise wil weten of je nog een lekkere 'beach boy' tegengekomen bent, en zo ja of hij dan het hollands landschap komt opleuken (voor jou dan he, niet voor Jolise..). maar goed, heel veel plezier daar nog en ik lees later wel weer wat van je!

xBart