Countdown to Fiji!
Door: Jeanine
Blijf op de hoogte en volg Jeanine
14 December 2010 | Australië, Brisbane
De Tamworth lookout! Een pittige wandeling waarbij je een waanzinnig uitzicht over Tamworth hebt. Samen met Sabrina en Sacha reden we omhoog en genoten we van het eerste uitzicht bij de parkeerplaats voordat we begonnen aan de wandeling. Helaas was het lookout punt bij de parkeerplaats ook meteen de mooiste en was de wandeling behalve gezellig niet erg interessant.
Maandag 29 november
Samen met Sacha nog even de biep opgezocht, op camera jacht gegaan en wat medicijnen tegen blaasontsteking opgehaald bij de drogist waarna ik haar heb afgezet in een dorpje verderop waar ze werk had gevonden en ik na een heerlijke maaltijd lekker op tijd mn bedje ben ingedoken, een tweepersoons bed helemaal voor mezelf alleen:D alleen beetje frustrerend dat ik er minstens elk half uur uit moest om te plassen!:(
Dinsdag 30 november
Een heerlijk rustig ochtendje zonder plannen, slenterend door Tamworth (nu al totaal in de kerststemming gebracht door de kerst versiering en muziek, arghhh!!!), uitgebreid surfen op het internet en plannen gemaakt voor de komende week; 6 dagen surfen!! Helaas eindigde de dag anders dan voorgesteld en in plaats van heerlijk naast mn auto zittend met een boek, een wijntje en een verrukkelijke zelfgemaakte vissalade lag ik opeens op de EHBO post van het ziekenhuis met een ondragelijke pijn in me blaas en rug...
Woensdag 1 december
Wakker wordend met een infuus in mn elleboog dat pijn doet, de constante druk op mn blaas maar wel een lichtelijk ‘high’ gevoel van de morfine is niet bepaald een aanrader! Gelukkig heb ik mn arts ervan kunnen overtuigen dat ik liever een paar dagen aankeek of de antibiotica aanslaat dan dat ze mn nier eruit halen en dus zit er niets anders op dan afwachten en hopen dat de antibiotica ook daadwerkelijk aanslaat... Gelukkig wisten verhalen uit Nederland over wijntjes, grote hoeveelheden wc papier?! en sms gesprekken me weer aardig op te vrolijken! ;-)
Donderdag 2 december
Wat kan ik zeggen, slapen, eten, nog steeds heel veel plassen, veel kletsen, lachen, nog steeds een levende attractie zijnde, uitleg krijgende over de mooie plekjes van Australië van een zuster die zelfs chocola voor me naar binnen wist te smokkelen... Kortom, een rustig maar wel gezellig dagje ziekenhuis.
Vrijdag 3 december
Veel te vroeg (7.00uur) en nog half slapend kwam de arts met het verlossende woord; ‘You can go home today, if you want’. Uiteraard! Hoe gezellig het ook was, ik had wel weer genoeg dagen op één en dezelfde plek doorgebracht. Ik moest nog even wachten op mijn ‘paperwork’ maar als dat geregeld was en ik mn medicijnen voor de komende dagen had gekregen van de zusters mocht ik ervandoor :) Terug naar mijn vertrouwde autootje, eenmaal op de camping aangekomen kwam ik er helaas wel wachter dat mijn surfboard een nieuwe eigenaar had, maar goed liever met nier en zonder surfboard dan andersom :)
Zaterdag 4 december
Het idee dat je in een land als Australië blij wordt van een Hotspring is redelijk ongeloofwaardig...
Toch moet ik zeggen dat het zo is en dat ik er zelfs bijna 100 km voor ben omgereden! Met de woorden van de arts nog in mn achterhoofd (‘take it easy and take care of your body’) vond ik zelf de perfecte oplossing te hebben gevonden voor zowel het slechte weer als het feit dat ik me niet te veel mocht inspannen en goed voor me lichaam moest zorgen. Hotsprings met ‘soothing minaral-rich’ water. Water dat duizenden meters onder de grond wordt ingewonnen en een genezend effect heeft voor lichaam en geest...?! Zwemkleren aan en genieten van de verschillende verwarmde baden. Gezonder dan gezond bezig dus!
Zondag 5 december
Aankomend in het zonovergotene Goondiwindi, nog net genoeg tijd om de wolken die in snel tempo voorbij trokken te bewonderen en mn spullen in de auto te leggen, voor de stort bui losbrak... Gelukkig was ook deze camping in het bezit van een hotspring, gevuld met helend water, dus heerlijk de rest van de middag in een stomende hotspring van 40 graden gezeten terwijl de regen uit de lucht viel :) Wie weet helpt dat water wel echt... :)
Maandag 6 december
Van pure armoede niet meer wetende wat te doen met het slechte weer, shoppen in een overdekt winkelcentrum, zonder geld om iets te kopen of ruimte in me tas om het op te bergen, vergezeld door de kerstmuziek die uit elke luidspreker galmt en een zeer slecht geïmiteerde ‘hulp’ kerstman die rondwandelt door de gangen.
Brisbane 10 days to go!
Dinsdag 7 december
Spuug zat van de regen, wind en kou besloot ik door te rijden naar Brisbane en daar warm en droog in een hostel te wachten tot we naar Fiji zouden gaan. Na een kort auto ritje kwam ik aan in een droog, bijna zonnig Brisbane aan. Ingechecked in het hostel en een korte wandeling door het centrum gemaakt. Maar natuurlijk begon het na een klein half uurtje in de stad alweer te regenen en ben ik maar één van de overdekte winkelcentra ingedoken.
Woensdag 8 december
De zon schijnt! Op naar de Australian Zoo! :D een heerlijk daggie met krokodillen, kangaroo’s, slangen, nog veel meer en natuurlijk, koala’s! Wat zijn die lief zeg! Zou er zo eentje in me tas mee willen nemen als nieuw auto maatje :)
Donderdag 9 december
Alweer bijna gewend aan de zon vertrok ik de volgende dag naar de Lagoon, een klein aangelegd subtropisch strandje naast de Brisbane river, zon, zee, strand, palmbomen, wat wil je nog meer!! Na zo’n heerlijk dagje was ik wel echt toe aan een terrasje, maarja lettend op de centjes ging ik op zoek naar een noodoplossing... Dus met 2 flessen rosé, een kaasje, crackers en olijfjes na het avond eten weer richting de Lagoon vertrokken om daar heerlijk, hangend op een rots, met mijn voeten in het water, slappe verhalen vertellend te genieten van de mooie avond!
Tot we om 00.00 uur werden verrast door een politie agent die met een grote zaklamp van de andere kant van het water naar ons scheen met de vraag; Ís that alcohol?’ Well, uhmmm.... Yeah... Nou dat schijnt dus verboden te zijn, en dat vertelde hij ons met de mooie woorden; ‘That’s not allowed! It’s gonna be a 100 dollar fine!’. Dus wij snel onze tas gepakt en terwijl hij dezelfde speech tegen een andere groepje mensen aan het houden was snel de andere kant op gerend... weer 100 dollar bespaard :)
Laatste week (vrijdag 10 december- woensdag 15 december)
Helaas kan ik nog steeds niet zeggen dat ik een echt stadsmens ben, en moet ik dan ook toegeven dat ik na een dag of 4 het wel echt heb gezien in Brisbane. De rest van de week heb ik dan ook gevuld met een wandelingetje door de stad, door de botanic gardens, een rond vaart op de Brisbane river, wat middagjes naar de Lagoon, wat bioscoop bezoekjes omdat het regende en wat uurtjes in de bibliotheek op internet. Ik heb nog net geen kalender boven mn bed hangen maar het aftellen is wel echt begonnen, mijn bezigheid van vandaag is dan ook; wachten tot het morgen is :)
Fiji kom maar op! Ik ben er helemaal klaar voor!!:D
18 December 2010 - 18:53
Maaike:
waarom schrijf je 2 keer over hetzelfde? of ben je 2 keer in het ziekenhuis geweest voor je blaad :O?
kuskus -
21 December 2010 - 19:24
Gea:
Eindelijk een reactie van mij, geniet van je tijd in Fiji.
Ben je weer helemaal opgeknapt?
Blijf goed op je zelf passen. -
01 Januari 2011 - 14:09
Karin Van Etten:
Heeee Janientje!!!!! De beste wensen voor 2011!!!! Hoe heb je de nieuwjaarswisseling gevierd in het verre???? Dikke kus Karin -
12 Januari 2011 - 21:56
Tonny Sollman, :
Ik heb met bewondering jouw reisverslag gelezen. Wat stoer van jou!
Je hebt vast héél leuke contacten op gedaan. Staat de terugreis al vast of reis je nog verder door?
Groetjes ook van Maarten
Tonny -
12 Januari 2011 - 22:13
Jeanine Driesen:
Hoi Tonny!
Wat leuk dat jullie mn site hebben gevonden, de terug reis is nog niet gepland, eerst 2 maanden naar New Zeeland, en dan door naar Azie, Indonesie, Maleisie, misschiennog wat andere landen...:) nu eerst hopen dat mijn vlucht naar Brisbane gaat vliegen want die is op het moment geanuleerd vanwegen het slechte weer daar.. dus zit nu vast in Fiji (waar het helaas ook regent..)
Groetjes!