de dagen daarop - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Jeanine Driesen - WaarBenJij.nu de dagen daarop - Reisverslag uit Dubai, Verenigde Arabische Emiraten van Jeanine Driesen - WaarBenJij.nu

de dagen daarop

Door: Jeanine

Blijf op de hoogte en volg Jeanine

12 Oktober 2010 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai

10 oktober 2010
Vandaag was alweer mijn laatste dagje Dubai. Het plan was vroeg op te staan omdat ik nog zoveel dingen wilde zien. Uiteindelijk schrok ik om half 10 wakker en stond ik na een beetje haasten om kwart over 10 op de metro te wachten. Deze bracht me eerst naar Mall of the Emerates. Ik moet toegegeven dat na de Mall van gisteren ik er niet zoveel meer van verwachtte, maarja ik wilde toch graag even Dubai Ski zien. Eenmaal aangekomen was ik meteen verrast door de mooie gangen, de ruimte, de kleuren en de manier waarop alles was opgezet. Mall of the Emerates is dan misschien niet de grootste Mall ter wereld, hij is wel een stuk overzichtelijker en toch nog steeds heel groot. Na een tijdje te hebben rondgelopen kwam ik uit bij Dubai Ski. Gewoon een indoor skibaan net als Snowworld maar toch wel grappig om te zien wetende dat het buiten ongeveer 40 graden is en ik gister nog in de woestijn rondliep. Na wat foto’s te hebben gemaakt ben ik weer doorgelopen tot dat ik een verdieping lager de entree van Dubai Ski tegenkwam. Ik kon het niet laten om even te kijken wat het kostte, ondanks alle verhalen die ik had gehoord dat het niet echt de moeite waard was, was ik toch erg benieuwd. Na even met een werknemer te hebben staan praten was ik te enthousiast om gewoon weer weg te lopen, ik bedoel, je bent afgestudeerd in multifunctionele gebouwen e.d. of je bent het niet he, dan moet je die multifunctionaliteit ook wel even uitproberen natuurlijk...:)
Na me in een te warm pak te hebben gehesen met snowboard onder mijn arm de sneeuw in. Ik moet zeggen, het viel niet tegen, ik denk dat de baan ongeveer 3 keer zo lang is als in Zoetermeer en dan ook nog twee verschillende pistes heeft. Na een uurtje heerlijk hard naar beneden te zijn gegleden werd het helaas tijd om ervandoor te gaan (anders zou ik vandaag niet verder komen dan deze Mall en dat was niet de bedoeling).
Met de Metro door gereden naar de Creek, een waterinham die Dubai voor een deel scheid. Daar heerlijk rond gewandeld (ja deze keer wel goed voorbereid met water en zonnebrand) en met de watertaxi een rondje over de creek gemaakt. Daarna snel weer door naar de Dubai Fountain, die ik heel graag nog wilde zien bij avond. Whow wat was dat mooi! Een enorme fontein die elk half uur een show van ongeveer 4 minuten verzorgd op het ritme van de muziek. Daar ben ik dus de hele avond gebleven zodat ik nog lekker lang kon genieten van mijn laatste avond Dubai. Eenmaal terug bij het hotel snel mijn backpack ingepakt (alles paste er gelukkig weer in) en toen mn bedje in gedoken want de volgende morgen stond mijn taxi alweer om kwart over 5 klaar om me naar het vliegveld te brengen.

11 oktober 2010
Nou daar gaan we dan, 04.45 de wekker, 05.15 in de taxi en 06.00 op het vliegveld. Waar het wachten kon beginnen, mijn vlucht zou om 09.15 vertrekken, dat werd natuurlijk 10.05 en toen nog maar een kleine 14 uur in het vliegtuig zitten, wachten, slapen, wachten, wachten, eten, film kijken en nog meer wachten...
Om 06.20 stond ik eindelijk op Australische grond :) Zonder enige moeite door de controles en op zoek naar mijn pick-up (wat niet zo soepel verliep helaas) en toen in de bus richting hostel. Het mooie zonnige Australië was vandaag niet zo zonnig, het regende . In mijn hostel heerlijk gedouched en toen de stad met de City Tour Bus.
Eerste stop, Bondi Beach!! Witte stranden, palmbomen, blauwe (bijna groene) zee, wilde golven, surfers en ja, eindelijk zon!! Dus daar heerlijk rond gelopen, even het water gevoeld en wat rotsen beklommen om vervolgens mijn tour te vervolgen naar de haven, de Sydney Harbour Bridge en natuurlijk het Opera House. Een mooi, rustig dagje om te beginnen.

• 13 Oktober 2010 - 09:56

Liesbeth:

Hoi Jeanine,

Goed om van die leuke berichten van je te krijgen. Wat heb je in een paar dagen al een hoop gezien en gedaan!Ik denk niet dat je je nog afvraagt waarom doe ik dit!Sommige dingen zie ik zo voor me (bijv. jou in zo'n jurk en die gasten die dan maar aan je willen zitten)
    Al veel leuke mensen ontmoet? Heb je nog een beetje weer? Zie van die wolkjes met regen maar temperatuur staat me zeker wel aan!Tot snel en geniet er iedere dag van! Wij gaan hier een Olympisch Indoor programma voorbereiden (2x 200 pers. in Leeuwenhorst)

Gr.

Liesbeth

• 13 Oktober 2010 - 11:17

Jeanine Driesen:

Eey liz!

Nee dat vraag ik me zeker niet meer af, tis echt geweldig en zelfs heerlijk om alleen te zijn. Kom elke dag weer mensen tegen dus vermaak me prima!
    Het weer valt een beetje tegen, gister ochtend (toen ik aankwam) regende het en vanmiddag heeft het ook weer even gedruppeld. Maarja ik mag niet klagen want t is gewoon 25 graden (minimaal) en de zon schijnt bijna de hele dag:D

Jullie lekker bezig!!:D verder ook alles goed daar?

groetjes!